- Dette hadde jeg ikke klart for ett år siden

Av: Mailiz de Ramecourt | Publisert: 29. juni 2017 | Ledd- og muskler

Hele Norges gladgutt Svein Østvik (56) jubler lykkelig fra Telemarks høyeste fjell på sin første topptur etter at han måtte gi seg i det populære TV- programmet ”71 grader nord – Norges tøffeste kjendis”.

Bredbeint med vinden ruskende i håret, strekker den sjarmerende TV-personligheten gledestrålende ut armene som om han omfavne både fjellheim og overraskende turister.

I alle retninger bretter mektige fjell-landskap seg ut med blinkende blå vann så langt øyet kan se. Langt utover Telemarks grenser skimtes både Buskerud, Oslomarka og Hardangervidda, en imponerende utsikt over intet mindre enn 1/6 av vårt langstrakte land.

- Jeg er jo helt myk i knærne, utbryter eventyreren som har vært rikskjendis siden han ble sluppet løs på TV ruta som eksentrisk sydenturist for 11 år siden. Han setter hendene i midjen og demonstrerer med noen spenstige hopp ala Riverdance.

"- Jøss, hva har skjedd, du er jo i storform!"

Svein2 253X275

En jentegjeng har gjenkjent danseren, og husker godt hvordan Svein gråtkvalt måtte gi seg i den tøffe kjendiskonkurransen da knærne ikke ville mer.

En mann har møysommelig karret seg opp fjellryggen og kommer bort.

- Neimen, så utrolig flott å se deg ute i fjellet igjen. Må bare si at du imponerte stort på 71 grader Nord, jeg husker at du sleit skikkelig med knærne.

 

Den spenstige fjellgeiten smiler og takker:

- Der jeg måtte bryte var omtrent som her, med en smal fjellkam og stup rett ned og uten sikring. Knærne mine tålte ikke mer belastning. Jeg kunne rett og slett falle utfor. 

Jentegjengen og mannen blir nysgjerrige:

- Men hva har skjedd med deg siden du var med i 71 grader Nord?

Fjorårets deltager stryker seg  takknemlig over knærne som har båret ham oppover fjellet på nytt.

- Den eneste forskjellen er at jeg nå har begynt med et kosttilskudd som heter Collagen Plus, og dette var ildprøven, for jeg har ikke endret på noe annet i livet, så dette kommer jeg til og fortsette med å spise. 

Engasjert

Den spreke 56–åringen går helhjertet inn i alt han gjør.

Enten det er som begeistret realitystjerne eller iherdig frilufts-tøffing, danseshowgnistrende sjarmør i TV-programmet ”Skal vi danse”, listetopp-herjende slager med ”Kongen av Mallorca”, bokdebuterende poet, allsidig skuespiller og mye mer!

- Jeg har alltid vært åpen for nye utfordringer, da blir du jo også bedre kjent med deg selv. I det trygge og kjente kan livet raskt stagnere. Stikk heller begge beina utenfor komfortsonen, og lev på spenstige knær, ler humørsprederen med sin umiskjennelig latter. 

Leddtegning2Bc 250

Trente på travbanen

I barne- og ungdomsårene var Kongsberggutten en aktiv langrennsløper, fotballspiller og ikke minst entusiastisk korsanger!

- Trening er viktig for meg, men personlig trener det er ikke min greie, forklarer den sympatiske trebarnspappaen.

Så da den tidligere fotballspilleren for Asker, skulle bli med på friluftseventyret på TVNorge, lagde han like godt sitt eget treningsprogram.

- Jeg løp rundt på Bjerke travbane med en 400 kilos firehjuling på slep, sånn som travhestene har, vet du. Sprang på grus med 100 meters intervaller til melkesyra brant i kroppen!

- Jeg var i storform. Derfor ble det ekstra bittert å måtte gi seg på grunn av vonde og dårlige knær. Nå når knærne fungerer er formen tilbake. Jeg anbefaler Collagen Plus på det varmeste, og nå har også mutter’n på 92 år begynt!

Relaterte artikler:

Harvard Medical School

Virkningen av kollagen er dokumentert i flere kliniske forskningsprosjekter. Blant annet et ved Harvard Medical School i USA.